dilluns, 9 de juliol del 2018

GION YAMAKASA






                                                                                                                                                                 


        Santuari de Kuchida (Fukuoka)




                                             https://japonismo.com/blog/festival-hakata-gion-yamakasa-en-fukuoka










El Gion Yamakasa es celebra a Hakata (Fukuoka) , entre el 1 i 15 de juliol  va ser fa 750 anys quan un monje budista Shoishi Kokushu es va posa damunt d`una plataforma mentres uns portadors el portaven i ell  resava lançava aigua beneïda per allunyar l`epidemia .

Les carrosses anomenades Yamakasa es divideixen en dos grups , els kakiyama són les carrosses més petites d´uns 5 metres i són ransportades per la ciutat , mentres que les Kazariyama són carrosses estacionaries que tenen un 13 metres d´alçada i mostren episodis de la historia del Japó.

Les Kakiyama són set i no tenen rodes ni claus i quan són transportades , mentres es llença aigua per que no hagi fricció i per refrescar als portadors.

El dis 1 de juliol comença els preparatius amb una ceremonia (Shimeoroshi) amb un altar de bambu o mikoshi (altar portatil) ,el dia 9 van a la platja per agafar sorra purificant (Oshioitiri) per la bona sort del festival aquí ja porten el vestit tradicional . En el següents dies es fan assajos de la carrera principal (Nagaregaki o Asayama)

El dia 15 es la carrera principal l` Oiyama , el primer equip surt a les 4.59 de la matinada amb un interval de cinc minuts per cada equip , la gent dels set barris els anima mab el crit de Oisa Oisa.

Els homes elegits són abans de la carrera , i el pes es tan gran que només duren uns quants minuts de portadors , l`equip està format pels portadors i la gent que està darrera els Oto-oshi i les quatre  persones que estan sentades que els Dai-Agari que en un bastó vermell (Teppo) els dirigeixen.

La carrera dura uns 30 minuts i cada equip sap el temps que ha fet en el seu recorregut al acbar la prova , així quan arriba el darrer equip ja se sap el guanyador.








http://en.wikipedia.org/wiki/Hakata_Gion_Yamakasa






















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada