dimarts, 8 d’agost de 2017

HAPI DÉU DE LES INUNDACIONS DEL NILHapi era el déu del Nil concretament de les inundacions anuals del riu. Hapi es va celebrar en gran mesura entre els egipcis.  Les inundacions portaven el sediment fertil per les collites.

Se´l representa amb una barba falsa i uns pits penjolls i una gran panxa que simbolitza la fertilitat
del Nil. El color de la seva pell era blau o verda depend del color de l`aigua.

Té un grans pits perquè es diu que porta una collita rica i nutritiva , a causa d´aquesta naturalesa fertil era considerat com "el pare del déus " que ajuda a mantenir l`equilibri del cosmos , el món o univers considerat com un sistema ordenat , harmonios ,

Durant la dinastia XIX , Hopi es representat en un parell de figures cadascuna que lligant la llarga tija de dues plantes que representen Alt i Baix Egipte , simbòlicament la unió de les dues meitats del país al voltant d`un jeroglífic que significa "Unió" , aquesta representació simbolica estava tallada sovimt a la base d´estàtues sedenta del faraó..

Els seus sacerdots en el seus rituals  tenien que estar vigilant  a l`illa d´Elefentina el Nilometer un dispositiu de mesurament per veure en nivell de la inundació del riu Nil.

http://en.wikipedia.org/wiki/Hapi_(Nile_god)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada