dissabte, 24 de juny de 2017

KUPALA
Kupala es la festa eslava en la festivitat de Sant Joan on celebrar el solsctici del`estiu.

La festivitat es celebra el 23/24 de Juny o en el calendari ortodox  el 6/7 de juliol.

Segons alguns estudiosos com Sir James Frazer va ser un ritus pagà de la fertilitat que va ser acceptat després per l`esglèsia ortodox. Aquesta festa es combina amn la festa d´Ivan (Sant Joan) del solstici de l`estiu que es fa a tota Europa.

Kupala es una paraula relacionada amn el bany , seria com batejar a través de l`aigua com va passar com Sant Joan Baptista. El dia anterior es la Tvorila night on es fan bromes amb l`aigua.

El dia de Kupala els joves salten sobre les flames de les fogueres  com una prova ritual de valor., o una parella que salta amb les mans juntes com signe de la ruptura sentimental.

Les nenes porten corones amb flors a vegades il.luminades amb espelmes en els rius i llançen les corones per tenir sort , els homes la volen agafar per conseguir l`interés de la dona.

Tradicionalment les dones solteres amb garlandes amb cabells, entren en el bosc i seguides per els joves . Per tant les recerca de trobar les herbes i la flor de la folguera pot conduir a la floració de les relacions entre parelles d´homes i dones dins de la selva.


http://en.wikipedia.org/wiki/Kupala_Night
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada