dilluns, 6 de març del 2017

INDRA DÉU HINDÚ DE LES TEMPESTES
















Indra és el deva de la pluja i tempestes elèctriques i també era el senyor del cel (Svargaloka).
Ell fa servir un llamp (Vajra) i passeja en un elefant blanc (Airavata) i el seu cavall es el
Uchchaihshrawa.

Indra és la més important deïdat adorada per les tribus Rigvedic i és fill de Purusha el gegant que del seu cos va sortir també el seu germà Agni. La seva dona era Indrani que va tenir dos filles Jayanti i Devasena que tenen com marits Shukrachnaya i Kartikeya respectivament.

En el Rigveda (Textes vedics) escrits fa uns 3500 -3200 anys , en la seva jerarquia té sobre el seu poder els cavalls, els carros , el bestiar . A l`Ìndia els núvols s`equiparen amb el bestiar diví i el sò del tró es la lluita d`Indra contra els dimonis  que sempre volen robar les vaques celestials,  La pluja es la llet que munya les vaques i el déu es vist com un protector de les besties terrestres .

Ell va ser el que va encapçala la lluita contra els dimonis amb ajuda dels ascetes sagrats per després recuperar el cel i reconstruir-lo . Aquest principal dimoni era Vritra que era una serp i bloquejava el cel nomñes Indra el va matar amb el seu raig.

En el sanscrit Mahabrahata era el pare d´Arjuna i se les arregla per gunayar l´armadura màgica que farà que el seu fill fos invencible. A vegades també pren un exilir alcohòlic que li causa problemes.

En el Budisme se´l coneix com Sakra un dels dotze devas com deïdats de la guarda que estan al voltant dels santuairs budistes. Al Japó se´l coneix com Taishaku i al Janaisme Saudhamendra.






http://en.wikipedia.org/wiki/Indra

http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=155803713

http://www.ancient.eu/Indra











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada