divendres, 17 de febrer de 2017

XUANZANG (JOURNEY TO WEST)
         

              "The Great Monk of China" 2016

                 "The Journey of Xuanzang" 2011

                  http://dharma-documentaries.net?s=Journey+Xuanzang               "The Monkey King" 2 (2016)


                    "Journey to  the west "Conquering the demons (2013)             Yugu Opera "Xuanzang"

             http://www.chinadaily.com.cn/culture/2015-06/11/content_20975966.htm


                                Estàtua de Xuanzang a Xian

Xuanzang va ser un monjo xinès que va anar a l`Índia per estudiar el sutres i portar-los a Xina per traduir-los anant l`Àsia central propagant el budisme. Va viure al segle VII (602-664) naixent a Luoyang (Henan). D`una família confucionana va ordenar-se monjo als 20 anys , tenent prefèrència
per la corrent Mahayana. El seu nom en japonès es Genzo o Sanzo

Va sortir l`any 629 i va arribar el 645  amb molts textes en sanscrit aumentant la cantitat de literatura budista , amb l`emperador Tazong fundant una escola de traducció a Xian on havia estudiants i col.laboradors de 1300 fascicles d`escriptures al xinès.

L`any 646 per requeriment d el`emperador Xuanzang va completar el seu llibre
"Viatge a l`oest en la gran dinastia Tang" , que es un de les fonts principals de l`Àsia Central i les indies medievlas, També va escriure la biografia de l`emperador del nord de l`Índia Harsha.

Va desenvolupar l`escola Faxiang a l`Àsia de l´est , encara que aquesta escola no va durar molt de temps , la seves teories sobre la percepció , la consciència , el Karma, i el renaixement van arrelar en moltes escoles més prosperes , l`estudiant més important va ser Kuiji.


                                                  - Viatge-


El seu viatge es legendari ja que va anar per dferents països i regnes arribant a Tashkent , Samarkanda, Bayiman, o va veure els budes esculpits i molts monestirs  i el regne de Ghandara, per arribar al vall de Swat i Cachemira on havua milers de monesteris i monjos.

Després va arribar al cor de l`Índia . atrevessant el Ganges i va anar a Sankasha (El lloc on Buda va baixar del cel) , visitant Kanauj la ciutat del raja Harsha on havia molts monestirs budistes

Va visitar Sravasti on Buda va estar 25 estaciosn de pluja per després anar a  Nepal , on segurament va estar a Lumbini  i va segurament va veure  el pilar de l`arbre d´Asoka, on la tradició diu que va nèixer Buda , i va anar a Kusinagara el lloc on Buda va arribar al nirvana.

Va arribar a Nalanda on va estar dos anys , va estar en companyia de milers de monjos (Uns 10000)
on va estudiar lógica , gramàtica , sanscrit i la doctrina yogocara .
Va anar a Bengala, i més tard volia anar a Ceilan per veure la reliquia de la dent de Buda, però la guerra civil li va impadir d´anar, després va anar a la part occidental a Goa i recollir informació de
l`imperi Sasenida, curiosament no va fer referència a Sanchi ja que s´estava construint.

Va tornar a Nandala on el rei Harsha va fer un debat amb altres sabis hinduistes i budistes ,
Xuan Zang va ser tan brillant que va fer enfadar altres , va asistir a Allahabad a la festa hinduista del
Kumbhamela,  Finalment va tornar per Cachemira on es va perdre 50 manuscrits al riu i llavors de flors per Xina, Al tornar a Xina per el Pamir amb 657 textes budistes i 150 reliquies .
Es va traduir 64 textes budistes , sent importants per l´expansió del Bidisme a Xina.


                                                  - Herència-

El viatge de Xuan Zang per l`anomenada "Ruta de la Seda"  i les legendes que va originar , va inspirar a Wu Cheng´en la novela  Hsi Yu Chi (Viatge a l`oest) un dels grans clàsics de la literatura xinesa on Xaun Zang es una reercanació d`un deixeble de Buda . i està protegir per tres monstres, un d´ells un mono que va influir a¡en la cultura xinesa i en el manga japonés com el "Dragon Ball".

Hi ha algunes reliquies com el suposat crani està a Patna (Índia) o a Chengdu (Suchuan) .

El 2008 els arqueòlegs van trobar a Bamiyan les restes del Buda en Parinirvana de 19 m 0 62 ft on la seva existència ja va ser dita per Xuan Zang.

http://ca.wikipedia.org/wiki/Xuanzang

http://es.wikipedia.org/wiki/Xuanzang

http://fr.wikipedia.org/wiki/Xuanzang

http://en.wikipedia.org/wiki/XuanzangCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada