divendres, 20 de gener de 2017

BODHISATTVA MAITREYA : BUDA DEL FUTUR        Grand Maitreya Project, Ulaanbaatar (Mongolia), 2009-50
     
       http://grandmaitreya.com

              Buda Maitreya a Kushinagar (Uttar Pradesh) Índia

              http://maitreyaproject.org/en/maitreya/forms_of_maitreya.html

              http://fpmt.org

 
          Lingshan Buddha amb Budai , Wuxi (Jiangsu, Xina)


         Estàtua de Buda Maitreya ,Budai o Hotei , XuedoShan , Ningbo (Zhejiang, Xina) , 33 m, 108ft, 2008


               Buda Maitreya , Monestir de Beopjusa (South Korea) ,


                 Diskit  Monestery, Nubra Valley, Ladakh, (Índia), 32 m, 104 ft, 2010


              Buda Maitreya i els seus seguidors , Coves Feilai Feng (Hangzhou, Zhejiang; Xina)


                                             Estàtua de Buda Maitreya a Leshan (Sichuan) 71 m, 232 ft
                                                           Koh Samui (Thailàndia)


                                                 Hotei o el Buda somrient i del futur, Xinzhu (Taiwan), 72m, 236ft
Buda Maitreya en el futur serà  el sucessor del Buda històric (Siddartha Gautama) o Buda Sakyamuni el qual va anunciar com el futur Buda . El nom es una derivació del nom Maitri que en sanscrit vol dir amistat, compassió. En Xinès (Milè Pusa), en Japonès (Miroku Bosatsu), en Coreà (Mireuk Bosal)

A vegades està representat sentat en una cadira , encara que en el budisme Mahayana o Tharavada hi ha altres representacions la més famosa es de Budai en xinès l`anomenat   "Buda somrient". Es un monjo gros, relaxat i somrient amb una estetica propera a l`imagineria popular i es una influència taoista xinesa en el budisme xinès. Era un monjo del budisme Chan (Mahayana) del segle X que era un monjo de bon caràcter i amant . En el Japó es Hotei i es un del set déus de la sort.

En alguna literatura budista com ara el sutra d`Amithaba i el sutra del Lotus que es coneix com Ajita.

Maitreya resideix en el Cel Tusita que es accesible a través de la meditació . Gautama Buda també va viure abans de néixer en el món com tots els bodhisattvas ( Aquest són +essers que casi han arribat a la il.luminació però no entren en el nirvana per ajudar al altres) viuen al cel Tusita abans de descendir a l`esfera del que és humà per convertir-se en Budes

D`acord amb la tradició budista apareixerà en la terra en el futur , aconseguin la completa il.luminació , i ensenyar el pur Dharma, ja que les ensenyançes de Buda s´havien oblidat en els regnes terrestres on viuen els éssers humans comuns (Jambudvpa) .

En el Budisme Mahayana els Budes presideixen les terres pures el Sukavati que es el paradís del Buda Amithaba . El Buda Maitreya serà el rei del Ketumati de la terra pura , un paradís terrenal associat amb Varanasi a Índia, a Kushinagar s´està construin una estàtua de Buda Maitreya.

Al mateix temps hi ha la construcció del gran Maitreya Complex a Mongòlia que serà un dels recintes budistes més grans del món, en l`estàtua de Buda Maitreya i el Stupa i recintes.

La vinguda de Maitreya es caracteritza per una sèrie d´esdeveniments fisics . Els oceans es preveu que disminueixi de mida , permetent que Maitreya pot travessar lliurament i restiblir el veritable Dharma. En diferents sutres afirmen que vindra dins de 5670 milions d`anys, 9 milions d´anys o de 30000 anys.

http://ca.wikipedia.org/wiki/Maitreya

http://es.wikipedia.org/wiki/Buda_Maitreya

http://fr.wikipedia.org/wiki/Maitreya

http://en.wikipedia.org/wiki/Maitreya

http://en.wikipedia.org/wiki/Budai
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada