dijous, 11 d’agost de 2016

OBON

             Torigata                    Hidari  Daimonji               Funagata                   Mo ho                     Diamonji                 Torigata (Toril , porta de santuari)


                    Hidari  Daimanji (Gran)


                  Funagata (Vaixell)


              Mo ho (Admirable Dharma)


              Kyoto :  Daimonji (Gran)

Obon es una festa budista de costum d`honor als esperits dels avantpasats, en el fons la festa d`Obon es una part de la cultura del Japó no només en l`aspecte religiós i cultural sinó també com una interacció social amb la comunitat. Es fa almenys des de fa 500 anys

 La história va comença quan un deixeble  (Mokuren) de Buda Gautama va emplea els poders sobrenaturals per contactar amb la seva mare morta . Va descobrir que aquesta havia caigut en el regne dels fantasmes famolencs i que patia sufriments . Va demanar a Buda que com podia alliberar a la seva mare.

Buda Gautama li va dir que tenia que fer ofrenes el quinze dia del seté mes , el deixeble ho va fer i va veure a la seva mare, i va observar el desinterès passat , els dos feliços van ballar el que es avui el
Bon Odori una festivitat en què els avantpassats i els seus sacrificis són apreciats.

Com es l`estiu porten el yakuta o kimono lleuger per ballar , hi ha nombresos un gran carnaval amb desfilades i jocs i menjar com la sindria. El Bon Odori es quan es fa música alegre  tocant el taiko per donar la benvinguda als espirits .

El Toro Nagashi es quan es posen fanalets de paper (Chochin) que suren al riu per guiar als esprits al altre món , Cal dir que els fanalets blancs són les persones que han mort aquest any.

El Gozan no Okuribi (Comiat de foc)  es un festival a Kyoto i es la culminació de l`Obon on hi ha cinc fogueres grans als turons on els esprits dels difunts que visiten el món tornen al món dels esperits.

http://en.wikipedia.org/wiki/Obon
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada