dissabte, 20 d’agost del 2016

NEFTÌS DEESSA EGIPCIA DE LA FOSCOR



















Neftís (Senyora de la casa) es la deessa egipcia de la foscor, de les tenebres , de la nit, la mort , és pot dir que està associada amb Isis i es la seva opisotora .

Va ser representada com una dona amb un jeroglífic del seu nom a manera de corona (Neb-hut) i una cistella i una casa . A vegades porta unes banyes amb el disc solar i altres tenia forma d`oreneta.

Va tenir moltes formes ja que era una de les dos Maat , una de les dues Merit i una de les dos plomes del tocat de Ra . També hi ha representacions amb ales ja que amb l`ajuda de la seva germana Isis
portava els motrs a una altre vida.

Era filla de Geb i Nut , germana bessona d`Isis, Osiris i tia d´Horus i esposa-germana de Seth , amb aquest sembrava caos i destrucció al contrari que Isis i el seu espos Osiris. Habitava a les regions hostils com el desert on guiava els viatgers , era l`estrella de l`est. Ella estava l´Enéada d`Heliopolis.


Ajudava a Isis a embalsamar a Osiris , tenia la relació amb els ritus funeraris ambdues assistien als difunts , tenen cura del seu benestar, i propicien el seu viatge a la Duat mitjançant cantics.




http://en.wikipedia.org/wiki/Nephthys








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada