divendres, 20 de maig del 2016

MARIA MAKILING




        http://elevensorrows.deviantart.com/art/mariang-makiling-77264719


            http://paw-the-noob.deviantart.com/art/maria-makiling-138535667


          Carlos "Botong" Francisco (1945)








                                                 http://rainbowart.deviantart.com/art/Maria-Mekiling-480025306







Maria Makiling es la guardiana dels boscos i animals, ella es la diwata o tambana (Fada del bosc o nimfa). Ella es coneguda com Dylan Masalanta pels tagalos pre-colonials i era la patrona dels enamorats i venerada com la deessa de l`amor la fertilitat, i també per demanar aturar pluja, tempestes o terratrèmols.

El nom Mariang Makiling és la contracció tagal de Maria ng Makiling (Maria de Makiling) .
El terme es una espanyolitzada d`un nom alternatiu per la diwata "Dayang Makaling" ,
Dayang es una paraula australiasia que vol dir "princesa" o "noble dama" , pel que fa a la paraula
Makiling s`observat que la muntanya de a la vora de la badia de bay a l`est de Manila es irregular que en tagal es Makiling ja que el perfil de la muntanya des de certs angles sembla una dona reclinada

Les descripcions de Maria Makiling són d`una dona de bellesa impressionant , una dona jove que no té edat amb una pell d´oliva lleuger , un llarg cabell negre i ulls brillants .
A diferència de Maria Sinukan i Maria Cacau que viuen en coves ella viu en un humil barraca ja que ell va fugir per una ofensa .

Hi ha supersticions de que els home desapareixen  si  ella s´enamora d´aquest home i viuen uns dies en matrimoni, i si es recull fruita per menjar no portar-la a casa seva.

A vegades dona un gingebre als vilatans i que es converteix en or perquè poguin comprar menjar
Una història es que Maria Makiling estava enamorada d`un home però aquest es va casar , això va fer que Maria s´enfades amb les persones i no va donar fruits als arbres o mnejar als animals i aus , i només els habitants la veien en les nits de lluna pàl.lida.

Avui en dia encara molta gent creu que Maria Makiling està viva i per exemple quan hi ha plujes torrencials es perquè hi ha soroll a la muntanya on viu Maria i ella no vol, aquest soroll.





http://en.wikipedia.org/wiki/Maria_Makiling













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada