divendres, 29 d’abril de 2016

MAZU DEESSA XINESA DEL MAR

            Estàtua de Mazu a Quanzhou
              Nangan (Taiwan)


             Estàtua de Mazu a Ximmen (Taiwan)


          Estàtua més alta del món de Mazu a Tianjin
              Temple de Mazu i festa de Mazu a Tianjin          Macau


           

                  Festival a Meizhou Island (Putian City) Fujian


           Temple de Meizhou Island


              Meizhou     
                Temple de Mazu a Guangzhou


          Festival  i interpretacions devamt del temple de Mazu a Macao


              Primer festival de Mazu a Macau, Octubre 2012
               http://jefeazero.deviantart.com/art/Mazu-goddess-300DPI-453861258
                                                        Estàtua de Mazu a Taoyuan (Taiwan)


                                              Peligrinatge per Taiwan
                                              http://travel.cnn.com/taiwan-mazu-religious-festival-pilgrimage-226351Avui es el dia del festival de l`aniversari de Mazu (mare ancestral ) o Matsu i també com Tianhu (Emperadriu dels cels).Mazu  es una de les deesses més populars del taoisme xinès i de altres parts del món, es molt popular a les regions costaneres ja que ella es la patrona del mar, dels pescadors , mariners etc.. . on hi ha molts temples dedicatats a ella.

El lloc de naixement va ser a Meizhou , Putian (Fujian), va nèixer a l`any 960 , ella tenia el nom de
Lin Moniang , va morir el 4 d`octubre del 987 . Després de la seva mort se li recorda com una jove vestit en un vestit de color vermell que sempre vagara per el mar.

No va plorar quan va nèixer per el tant se li va donar el nom de "noia silenciosa" , tot i que va  a ser una excl.lent nadadora , va ser als 15 anys quan va començar a nedar.
Anava vestida de vermell mentres estava a la vora de la riba per guiar els vaixells e pesca a casa fisn i tot en el clima més perillós.

Els pares i els germans estaven en el mar i la família creia que estaven en un perill ja que havia un
tifó , ella va caure en un trangol quan estava resant per la vida del seu pare i germans que estaven pescant o somiant mentres ella estava dormint o asseguda en un teler.

En amdues versions de la història el seu pare i el seu germà estaven ofegats però la mare de
Lin Moniang va descobrir que estava dormint i va tractar-la de despertar-la , això desvia l`atenció de Lin i va fer caure al seu germà que es va ofegar com resultat.
En conseqüència el pare de Moniang va tornar viu i els va dir altres vilatans que havia ocorregut un
miracle . Altres versions de la història es refereixen a quatre germans s´ofeguen i tornen i el quart perdut el seu ser reviscut (sense esmentar el pare)

Hi ha dues versions de la mort de Mazu , una la primera es la de l`any 987 als 28 anys quan ella va pujar a la muntanya i va volar cap al cel i va esdevenir una deessa. Una altre versió de la llegenda diu que va morir als 16 anys d´esgotament després de nedar lluny en l`oceà tractant de trobar al seu pare
perdut i el seu cadàver més tard va arribar a la riba de Nankan illa de les illes de Matsu.

Mazu es representada al costat de dos generals guardians coneguts com els guardians de les mil milles , dos demonis un de color groc i vermell , però ella els va guanyar a les arts marcials
Està representada amb un vestit de color vermell en les pintures o murals , però en l`escultura però està vestida amb la túnica de joies adronada d´una emperadriu que sostenen una tauleta cerimonial.

També es una divinitat budista , ja que els budistes creuen que els pares van orar a Guan Yin per un fill, però ella contesta amb el naixement d´una filla , llavors Mazu era una reencarnació de Guan Yin.

El seu culte està tot l`Est d`Àsia  sobretot a les costes , hi ha festivals com a Meizhou Island o Tainjin. A Taiwan hi ha el peligrinatge per temples en honor de Mazu


http://en.wikipedia.org/wiki/Mazu_(goddess)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada