dijous, 21 d’abril de 2016

JÀSON I ELS ARGONAUTES            El rei Eates


              Jason i Medea a la sèrie de Jason and the Argonauts (2000)

 
           Jason i Medea


             Jàson i Atalanta


      Els argonautes (Hercules)


             Els déus al Mont Olimpia              Els argonautes amb Atenea


             Posidó ajudant als argonautes

              El rei Pèlies


          La pel.licula Jason and the Argonauts (1963)La historia de Jàson i els argonautes amb la busqueda del velló d´or es una de les histories classiques de la mitologia grega.


                                          - Rei Pèlies-

 El viatge del velló d´or es va a dur a terme perquè l`usurpador Pèlies va tancar a la presó al seu germanastre Èson rei de Tebes, i es va proclamar rei .
Ell va saber que un oracle li va dir que anes en compte amb un home en una sabata, llavors un dia Jason va arribar a Iolcos en les festes del sacrifici en honor a Posidó.
En desembarcar en una nau va perdre una sabata , i veien això Pèlies es va asustar i li va dir a Jason que faria ell en el seu cas , Jason el va respondre que es desfaria d´aquest persona , enviant-lo a buscar el vellò d`or i això va fer en Pèlies.


                                          - Vaixell-

Aleshores Jason va construir un vaixell que es va dir Argo en honor del seu constructor Argos que es va fer a Tessàlia  i amb ajuda de la deessa Atenea. Quan estava feta i per ordre de Pèlies va anar a buscar el vellòd`or en companyia de 55 herois coneguts com els argonautes en honor d`Argos , alguns eren Orfeu, Càstor, Pòl.lux , Peleu, Heracles, Teseu, Laertes, i l´única dona Atalanta.

                                         
                                               -Còlquida

Quan Jàson i els argonautes arriba a la Còlquida va demanar el velló d´or al rei Eates , aquest li promet que li donara si abans feia enjovar els bous amb les peülles d`aram que escupia focs pels queixals, llaurar amb ells una terra àrida i sembrar -hi les dents del drac de Cadimos


                                                - Medea-

La filla d´Eates , la maga Medea el va ajudar ja que estava enamorada d´ell , li va donar un balme màgic que el protegiria durant un dia d`acció de l`acció de les flames o impedirien que el ferissin
amb espasa o fletxes. A més a més li va dir que de les dents del drac naixerien un guerrers que l`atacarien , però que ell els podria vèncer amb una pedra que els desorientaria i que faria que es matessin entre ells. Amb l`ajut de Medea va fer la tasca encomenada per el rei Eates , però aquest es va negar a donar el velló d`or ja que el velló d´or  depenia la prosperitat de la Colquida
Llavors Medea va dormir el drac que el vigilava i després agafa el velló i li dona a Jàson oer fugir junts després.

http://ca.wikipedia.org/wiki/Jason

http://es.wikipedia.org/wiki/Jasón

http://fr.wikipedia.org/wiki/Jason

http://en.wikipedia.org/wiki/Jason

http://hubpages.com/entertainment/Jason-and-the-Argonauts-1963-Illustrated-Reference

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada