dijous, 21 d’abril del 2016

JÀSON I ELS ARGONAUTES







            El rei Eates


              Jason i Medea a la sèrie de Jason and the Argonauts (2000)

 
           Jason i Medea


             Jàson i Atalanta


      Els argonautes (Hercules)


             Els déus al Mont Olimpia



              Els argonautes amb Atenea


             Posidó ajudant als argonautes





              El rei Pèlies


          La pel.licula Jason and the Argonauts (1963)











La historia de Jàson i els argonautes amb la busqueda del velló d´or es una de les histories classiques de la mitologia grega.


                                          - Rei Pèlies-

 El viatge del velló d´or es va a dur a terme perquè l`usurpador Pèlies va tancar a la presó al seu germanastre Èson rei de Tebes, i es va proclamar rei .
Ell va saber que un oracle li va dir que anes en compte amb un home en una sabata, llavors un dia Jason va arribar a Iolcos en les festes del sacrifici en honor a Posidó.
En desembarcar en una nau va perdre una sabata , i veien això Pèlies es va asustar i li va dir a Jason que faria ell en el seu cas , Jason el va respondre que es desfaria d´aquest persona , enviant-lo a buscar el vellò d`or i això va fer en Pèlies.


                                          - Vaixell-

Aleshores Jason va construir un vaixell que es va dir Argo en honor del seu constructor Argos que es va fer a Tessàlia  i amb ajuda de la deessa Atenea. Quan estava feta i per ordre de Pèlies va anar a buscar el vellòd`or en companyia de 55 herois coneguts com els argonautes en honor d`Argos , alguns eren Orfeu, Càstor, Pòl.lux , Peleu, Heracles, Teseu, Laertes, i l´única dona Atalanta.

                                         
                                               -Còlquida

Quan Jàson i els argonautes arriba a la Còlquida va demanar el velló d´or al rei Eates , aquest li promet que li donara si abans feia enjovar els bous amb les peülles d`aram que escupia focs pels queixals, llaurar amb ells una terra àrida i sembrar -hi les dents del drac de Cadimos


                                                - Medea-

La filla d´Eates , la maga Medea el va ajudar ja que estava enamorada d´ell , li va donar un balme màgic que el protegiria durant un dia d`acció de l`acció de les flames o impedirien que el ferissin
amb espasa o fletxes. A més a més li va dir que de les dents del drac naixerien un guerrers que l`atacarien , però que ell els podria vèncer amb una pedra que els desorientaria i que faria que es matessin entre ells. Amb l`ajut de Medea va fer la tasca encomenada per el rei Eates , però aquest es va negar a donar el velló d`or ja que el velló d´or  depenia la prosperitat de la Colquida
Llavors Medea va dormir el drac que el vigilava i després agafa el velló i li dona a Jàson oer fugir junts després.





http://ca.wikipedia.org/wiki/Jason

http://es.wikipedia.org/wiki/Jasón

http://fr.wikipedia.org/wiki/Jason

http://en.wikipedia.org/wiki/Jason

http://hubpages.com/entertainment/Jason-and-the-Argonauts-1963-Illustrated-Reference

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada