divendres, 26 de febrer de 2016

WHITE SNAKE
              Green Snake (1993)

La serp blanca es una dels contes més importants de la mitologia xinesa que existeix molt abans que qualsevol recopilació escrita .Des de llavors s´ha presentat en una sèrie de grans operes xineses, operes, televisió o pell.licules . Es un dels grans quatre contes populars de la Xina.

Lu Dongbin un dels vuit inmortals es disfressa d´home venent Tangyuan en el pont trencat a prop del llac de l`oest de Hangzhou , un nen anomenat Xu Xian compra Tangyuan sense saber que són les pildoles de la inmortalitat ,ell durant tres dies no te gana i li pregunta el perque d`això a Lu Dongbin ell riu  i volta cap a avall a Xu Xian i fa vomitar la Tangyuan al llac.

En el llac hi h un esperit de serp blanc que està arts màgiques taoistes per aconseguir la inmortalitat i menja el Tangyuan i guanya 500 anys , se sent agraida a Xu Xian i els seus destins s´entrellacen
Hi ha una tortuga esperit que sent celosa perque no aconsegueix les pastilles de la inmortalitat.

Un dia la serp blanca veu que un captaire vol vendre una serp verda , la serp blanca es tranforma en dona i salva a la serp verda que des de aquell moment seran com germanes.

Divuit més tard en el festival Qingming les dos serps es trsnsformen en dos joves anomenades
Bai Suzhen (blanca) i Xiaoqing (verda) , Bai es reuneix amb Xu Xian en el pont trencat d´Hangzhou i s´enamoren per després casar-se.

La tortuga que estava gelosa de la serp blanca ara té més poders  s´ha tranformat en un monjo budista Fahai, aquest vol trencar la relació de Bei Suzhen amb Xu Xian , per això quan el veu a la festa de Duanwu (Estiu)  li dona un vi  tipic d`aquesta festa a Xu Xian perque li doni a la seva dona
Aquesta se´l pren sense sospitar que torna a la seva froma antiga de serp , Xu Xian mort del xoc
La serp blanca acompanyada de la verda va al mont Emei i donen una herba màgica a Xu Xian que torna a la vida.

Xu Xian seguiex enamorat de Bai , però el monjo Fahai empresona a Xu Xian al temple Jinshan ,
Bai inunda el temple, matant a molts innocents , però els seus poders són limitats perque està embrassda de Xu Xian , té el fill i Fahai derrota a Bai i l`empresona a la pagoda Leifeng d´Hangzhou el fill es  diu Xu Mengxiao que al cap d´un temps guanya el Zhuangyuan (Grau escolar superior)

Alhora Xiaoqing la serp verda va al temple Linshan i guanya a Fatai i allibera a Bai Suzhen i a al seu marit Xu Xian , Fatai s`amaga a l`interior del estòmac d`un cranc.

El nom de la serp blanca també es coneix com la dama blanca , la història ha evolucionat al llarg del temps d´un conte de terror a una història d`amor , presentat a un Fahai més positiu o una Xiaoqing més venjativa i que Bai Suzhen i Xu Xian eran inmortals i el seu amor impossible pels déus del cel.http://en.wikipedia.org/wiki/Legend_of_the_White_Snake

http://traditions.cultural-china.com/en/13Traditions53.html
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada