diumenge, 14 de febrer de 2016

THE BUTTERFLY LOVERS
         Parc Cultural de Liang-Zhu de  "Butterfly Lovers" a Ningbo (Zhejiang)

             "The Butterfly Lovers" 2008Els amants de la papallona és una llegenda xinesa d`una tràgica història d`amor d`una parella d`amants Liang Shanbo i Zhu Yingtai,el títol sovint es abreujat per Liang Zhu

La història es una de les quatre grans contes populars de la Xina altres són : la llegenda de la serp blanca, La senyora Meng Jiang , i el vaquer i la noia teixidora (Niulang, Zhinu)

Ha estat presentat a la Unesco per el govern de Xina com obres maestres del patrimoni oral i inmaterial de la humanitat. Va ser escrita durant la dinastia Jin (317-420).

Zhu Yingtai és el novè fill i l´única filla d`una família rica de Zhu , Shangyu (Zhejiang), tot i que les dones no fan activitats academiques, Zhu convenç al seu pare per poder estudiar, i per aquest motiu es dusfraça d`home.  Durant el seu viatge a Hangzhou coneix a Liang Shanbo un erudit de Shaoxing
i entableixen una amistat i fan un jurament de fraternitat en el pavelló d`un pont de palla.

Estudien tres anys junts Zhu poc a poc en l`amor per Liang , però aquest no veu les caracteristiques femenines pel seu company de classe . Un dia Zhu rep una carta del seu pare dient que torni.
En el viatge l`acompanya Liang, i Zhu finalment li diu a Liang que es una dona, i fan un vot de jurament fins que la mort els separi.

Però els pares de Zhu ja hna arreglat un matrimoni amb Ma Wencai un home d´una família rica
Liang en el cor trencat . la seva salut es deteriora i mor quan era magistrat del comtat.

Zhu en el dia de la seva boda amb Wa, uns forts vents impedeixen la processó del casament
d`escortar a la núvia més enllà que es troba al llarg del viatge.
Zhu deixa la processó de presentar els seus respectes a la tomba de Liang , ella cau en una desesperació i demana que obri la tomba , tot d`una s`obre la tomba amb un tró, i Zhu es llença a la tomba per unir-se a Liang . Els seus esperits es converteixen en un parell de papallones sortir de la tomba volant junts per no separar-se mai.

Es molt representada aquesta història a teatres, cinemes televisió  o operes , hi ha un parc cultural a Ningbo (Zhejiang)http://en.wikipedia.org/wiki/Butterfly_Lovers

http://traditions.cultural-china.com/en/13Traditions92.html
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada