dilluns, 18 de gener de 2016

BHAISAJYAGURU BUDA DE LA MEDICINA


                               Mahasthamaprapta                            Bhaisajyaguru                                       Guan Yin


             Bhaisajyaguru                                             Buda (Shakyamuni)                                 Amitabha                                                          Metropolitan Art Museum (New York)
Bhaisajyaguru es el buda de la medicina, en certes formes del budisme Mahayana representa l`aspecte curatiu del Buda històric Sakyamuni .Alguns budistes consideran els mantres del Buda de la medician com  més poderosos i eficaços per curar ferides igual que per purificar el Kharma negatiu.

En la iconografia tradicional se´l representa com un buda de color blau que deriva del lapislazuli , pedres blaves daurades associades amb de temps immemorials amb la sanació dels malalts segurament derivada de la civiltzació sumeria.

Quan Bhaisajyaguru va conseguir la il.luminació va descobrir que tenia tres verins que obstaculitzen la realització del rostre veritable potencial: la ignorància , la inclinació, i l`agressió .
Aquestes tres condicions enterboleixen  el nostre pensament i ennuvulen la nostre vista , per tant no aconsegueixen comprendre la realitat del que passa a la nostre realitat ni aconseguin descobrir els veritables recursos que tenim a les mans.

El Buda de la medicina no es venerat a causa del seus poders curatius sinò que Bhaisajyaguru en converteix en ideal de la natiralesa de Buda que hem d`assolir cada un de nosaltres.
Es tracta d´una il-luminació que pot alliberar a l`ésser humà del sofrment humà i mental i una forma d`aconseguir-la és a través de la meditació del buda de la medicina de manera que es pogui generar una enorme energia curativa per si mateix i per la curació dels altres.

Durant la dianstia Tang (618-907) , Xuanzang en el seu legendari viatge a l`Índia va portar un sutra que va traduir el Sutra del mestre de la curació un dels llibres sagrats més importants del budisme Bhaisajyaguru es la millor expressió de la fusió de medicina i religió en el budisme, cal recordar que els principals filósofs i sants budistes eran gran metges

D`altra banda en el budisme tibeta els coneixements medics són sagrats i se´ls atribuiex la saviesa dels bodhisattva, al contari de oa medicina occidental basada en el llegat d`Hipocrates.

Malgrat la seva popularitat hi ha pocs temples dedicats a Bhaisajyaguru i els fidels tenen que adorar a un temple on hi ha una imatge seva.Bhaisajyaguru vol dir Bhaisajya (medicina) i guru (mestre) a Xina es coneix com Yaoshi-fo, al Japó es Yakushi i al Tibet Sangya Menia,

Hi ha dotze juraments del buda de la medicina per aconseguir la il.luminació, com curar als pobres o indigents i a tot classe de malalts o ajudar als oprimts del seu sufriment o a segui els preceptes morals o il.luminar amb la seva llum aixì tot-hom sigui un Buda com ell.

http://en.wikipedia.org/wiki/Bhaisajyaguru

http://fr.wikipedia.org/wiki/Bhaisajyaguru

http://es.wikipedia.org/wiki/Bhaisajyaguru


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada