dimecres, 6 de gener de 2016

BENZAITEN                       http://shadowelve.deviantart.com/art/Benzai-Ten-80897460


              Temple Benten-do a Daigo-ji (Kyoto)


               Temple Daigan-ji (Miyajima) , Hatsukaichi


            Temple a l`illa Enoshima (Fujisawa)

            http://enoshimajinja.or.jp                                                    http://mikazde.deviantart.com/art/Benzaiten-178802276

                                               Benzaiten en el temple Hogon-ji (Nagahama)
                                               Sincretisme entre Shinto i Budisme


                                           Com una de les set deus de la fortuna


Benzaiten en el Japó es una divinitat budista  de la música  que té eñ seu origen en la deessa hindu Saraswasti. Ella toca un llaüt que es diu Biwa, va arribar al Japó des del segles VI al VIII ,
a través de traduccions xineses del Sutra de la llum dorada.

També s`esmenta la Sutra del Lotus , Benzaiten es una deïdat  sincrética  budista com shintoista.
Benzaiten és la deessa del que tot el que fluiex, l`aigua i el temps , les paraules i la parla,
l`eloqüencia la música i per extensió el coneixement.

El Sutra de lallum dorada va prometre protecció a l`estat. per aquesta raó en el Japó es va convertir en un protector de la deïdat, al principi de l´estat i de les persones.
Finalment es va convertir en un dels set deus de la fortuna quan els persontages shinto-japoneses destacant el seu paper en les deus d`otorgar fortuna monètaria.

Benzaiten té dedicats diferents temples a Enoshima Island o l`illa Chikubu o Itsukushima, d`acord amb el monjo budista japonès Kokei (Segel XI) ella era la tercera filla del drac-rei Munetsuchi.
A vegades el pas de les cometes s´associa amb la deessa com el que va apareixer el 552 i a finals del 593 això suggreix l`intercanvi d´idees culturals i espirituals del budisme i l`hinduisme al Japò a través de Benzaiten es va produir abans del segle VI.

També per el shintoisme es un Kami (espirit) amb el nom d`Ichikishima-hime.no-mikoto, per el budisme Tendai es l`essencia del  Kami Ugajin (Collita i fertilitat) conegut com el Uga Benzaiten.
Hi ha un temple el Zenireia Benzaiten Ugafuku (Kamakura) on els visitants renten el diners amb una font d`una cova es poden multiplicar.http://en.wikipedia.org/wiki/Benzaiten
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada