diumenge, 13 de setembre del 2015

ROSH HASHANAH
















Rosh Hashanah es la festa de l`any nou jueu (5776). El nom biblic per aquesta festa es Yom Teruah (fer soroll) o festa de les trompetes. Es la primera de les altes festes (Festes de penitencia) que es a principis de tardor (Hemisferi nord). Dura dos dies que comença el primer dia de Tishrei que es el primer mes de l`any civil jueu i el setè mes de l`nay eclesiàstic.

El dia es creu que es l`aniversari d`Adam i Eva , el primer home i dona i les seves primeres accions cap a la realització del paper de la humanitat en el món de déu. Els costums de Rosh Hashanah inclouen fe sonar el shofar (Banya de carner buidat) i menjar aliments simbòlics com les pomes banyades en mel per evocar un "Any nou dolç".

La Mishná (Tora Oral) fa una referència a Rosh Hanhanah com el dia del judici , en el Tractat de Talmud afirma que tres llibres s´obren en què la destinació dels justos , els d`una clase intermedia i els impius es registren.El nom dels justos es registren inmediatament al llibre del vida i que están segellats "per viure". La clase intermedia es permet un descans de deu diez fins Yom Kimpur, per reflexionar penedir-se i ser justos. Els impius serán esborrats del llibre de la vida per sempre.

Les lleis sobre la forma i us d`utilitzar el Shofar en el Rosh Hashanah están descrites en la Mishná segons les oracions són sons curts, llargs i entratallades ,en total uns 100 al dia.
Alguns menjars tipícs a part de les pome si mel són les dates , pèsols d`ull negre , porros, espenicas i carbasses., com també les magranes.





http://en.wikipedia.org/wiki/Rosh_Hashanah


http://www.youtube.com/watch?v=FlcxEDy-lr0





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada