dissabte, 5 de setembre del 2015

KRISHNA JANMASHTAMI







               Krishna i Radha

       












Es la festa dedicada a Krishna la viutena encarnacio de Visnú (Avatar) sent una deïdat suprema per l`hinduime. El Krishna Janmashtami es celebra cada any amb una data diferent d`agost a setembre. Els hindus celebrant amb el dejuni i es quedan fins a la mitjanit, en el moment que es creu que Krishna va néixer .

A Mumbai i Pune es celebra el Dahi Handi en què es realitza una piràmide humana en que cal trencar un atuell de fang (Handi) ple de serum de llet (Dahi) que està vinculat a una alçada sufícient .
La persona que està en el nivell superior intenta trencar el handi amb un objecte contundent.
Quan ea trenca l`Handi el sèrum de llet e vessa sobre tota la gent , aquesta llegenda es basa en la llegenda del nen-déu Krishna quan robar mantega , el participant es diu Govinda .

Altres llocs de l`Índia com el sud a Tamil Nadu decoran la terra amb Kolams que es una pasta d`arròs , a Andhra Pradesh els nois joves van vestits com Krishna i visiten els parents i amics.

Krishna es fàcilment reconeixible perquè se´l representa de color blau amb una seda dhoti i una corona de plomes de pao. Representación comuns ho mostren com un nen petit en un posat relaxat tocant una flauta , acompanyat de vaques com un pastor diví.

La seva devoció va comença fa 2400 anys , però segurament es de molt més abans , ell era un princep que va derrocar al seu oncle Kansa i es va fer amic d `Arjuna un dels germans Pandava, es va casar amb moltes dones amb Rukmini a millor una expansió de Lakshmi.

Va participar amb la guerra de Kurukhetra entre els Pandava i els Kaurava (Grup de cosins que lluitaven per la sucessió dinatica Indo-Ayran al costat dels Pandava, després de la guerra i amb la victoria va haver una guerra fratucida entre els Yadava  , poc després un caçador va confondre el peu de Krishna amb un cérvol i el va matar , pujant l`estatge etern.
El Budisme , Krishna es coneix com Vasudeva rei i conqueridor de l´Índia.






http://en.wikipedia.org/wiki/Krishna

http://en.wikipedia.org/wiki/Krishna_Janmashtami












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada