dimarts, 1 de setembre de 2015

GEB DÉU EGIPCI DE LA TERRA

             http://gctan.deviantart.com/art/nut-and-geb-156458939               http://jowehead.com/a-pair-of-mythological-painting-from-2013/nut-geb-low2-9-13-6/

                                                 http://sanio.deviantart.com/art/Geb-and-Nut-272150272En la mitología egipcia hi ha un déu de la terra i no una deessa, és el marit de Nut , la deessa del cel.
Geb es el déu de le serps , en la mitología Geb també passa com un rei diví primordional d`Egipte de la que sl seu fill Osiris i el seu net Horus després de molts contenciosos amb el pertorbador déu Seth.

Els seus pares era Tefnuti Shu i pare de quatre fillsm ,com Osiris, Seth, Isis, i Neftis
En aqyest contexte  Geb es devia separar de Nun per culpa de Shu , per això en kes representacions mitòlogiques Geb està descansant abaix a vegades amb el seu fal.lus apuntant a Nun.
També era representat amb ordi creixent de les seves costelles i amb plantes verdes pegades al cos.

L`animal que se l`associa es l`oca en un a"Vinyeta" de la dinastía XXI es veu una oca del Nil amb el bec obert . En un context de creació solar en un papir mitòlogic

Geb també podía ser considerat com una déu fértil i el desert esteril , aquest últim conté els morts o allibernat de les seves tombes , metàforicament descrits com "La mandibula de Geb" .o empresonar aquells que no digne d`anar a la fértil nord celestial camp dels joncs.
En aquest últim cas , un dels seus atribuits d`un altre món era un bastó amb cap de xacal ominosa
http://en.wikipedia.org/wiki/Geb

http://es.wikipedia.org/wiki/Geb

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada