dijous, 13 d’agost de 2015

TOMIOKA HACHIMUNGA

                                  Temple Tomiaka Hachiman a Kötö (Tokyo)
                            
                                  http://www.tomiokahachimangu.or,jp

                                     Temple d`Osaki Hachimangu a Sendai


                                     Temple Nanchürom dedicat a Hachiman a Usa (Oita) segle VIII                                                 Hachiman com un Bodhisattava budista


Hachiman és el déu japonés de la guerra i protector del poble japonés . El seu nom significa el déu de les vuit banderes celestials.  També es protector de la vida humana i en alguns temples com déu dels mariners. En el budisme va haver un sincretinisme , fent que Hochiman fos com un boddisatva , i el guardian i protector del Sutra de Lotus.

Des de l`antiguïtat Hachiman va ser beneït pels camperols com el déu de l`agricultura . En el religió Xinto es va convertir en llegenda com a simbol de l`emperador Ojin fill de l`emperador Jingü.

El déu Hachiman tanbé se´l asenyalava com a guardià dels Minamoto clan dels Samurai , es el déu que té mes temples dedicat uns 42000 dels 100000 que hi ha al Japò.

L`agost hi ha la festa dedicada al déu que es coneguda com  (Tomioka Hachimunga)  en què es tiren aigua  als participants que porten les ofrenes . Es un dels festival més importants de Tokio i data del 1627

http://en.wikipedia.org/wiki/Hachiman

http://ca.wikipedia.org/wiki/Hachiman

http://es.wikipedia.org/wiki/Hachiman

http://fr.wikipedia.org/wiki/Hachiman


http://www.onmarkproductions.com/html/tsurugaoka-hachiman.shtml


http://www.youtube.com/watch?v=eMjtKAmlFR8
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada