dissabte, 9 de maig del 2015

RAINBOW SNAKE









                                                  La serp de l`arc de Sant Martí







La serp de l`arc de Sant Marti es un ésser que forma part de la mitología aborigen australia.
Pertany al temps del somni, una era anterior a la humanitat en què els esperits dels avantpassats van donar forma al món físic i van establir les seves normes .

La serp de l`arc de Sant Martí no es cap déu ja que en la mitología australiana no existeixen els déus
sinò una série d`éssers sagrats que formen part d`un gran nombre d`històries o contes que confrimen l`esperitualitat de l`aborigen.

Al nord i nord-est d`Austràlia es on apareix la serp de l`arc de Sant Martí essència de l`aigua
"causa primera de la creació i fecunditat" . Després de la sortida del Sol la serp va donar lloc als wondjinas éssers celestials en forma humana sense boca i el cap en froma de casc d`astronauta molt popular  a les pintures rupestres. Aquest van donar un paper important al dels éssers sobrenaturals dels Aranda donant forma al paisatge i otorgar-li la vida als éssers humans.

Despés van tornar a la serp de l`arc de Sant Martí que sigui vivía en el pous d´aigua del desert , en els núvols de pluja, i en els fills que esperaven l`ocasió d´encarnar en el si de les embarassades.
L`esperitualitat moderna vol veure també l`esperit de la serp en els arcs de Sant Martí , en el réflex de la llum en l`aigua , en les cascades o en els minerals com el quars i la mareperla.





http://en.wikipedia.org/wiki/Rainbow_Serpent

http://fr.wikipedia.org/wiki/Serpent_arc-en-ciel

http://es.wikipedia.org/wiki/Serpiente_Arco_Iris















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada