dijous, 14 de maig del 2015

ELS DIWATA

 
 
 
Anitun Tabu
 
 
 
 
 
 
            Els Diwata de Filipines en els còmics Marvel


                                           Diwata







En la mitología Filipina els diwata es una dríada esperit pot ser benevolent o neutral e invocar de manera positiva pels cultius , la salut i la fortuna , també poden incorrer en malaltia o desgracia sinò se´l té respecte .Resideixen en els arbres grans com l`acàcia , i Balete, i són els guardians de la natura, fent benediccions o malediccions sobre els que porten beneficis o perjudicis als boscos i muntanyes.

Tenen el seu origen en els devata éssers inclusos en l`hinduisme o el budisme , el terme diwata pot tenir diversos significats, a vegades s`utilitza per referir-se a éssers molt semblanta a follets o fades
Cal assemyala que el terme Diwata es com Anito , el primer es més freqüent al sud i el segon es del nord de les Filipines.

Els Diwata viuen en rius, cascades, són les Lawudnun i els de l`aire  es diuen digkusanun, per els diwatas forestals són els  Guban-On o Awas Fieu . La deessa dels boscos dels Manobo es Lalabag  a qui els caçadors fent ofrenes per una boma caça. Un ritual anomenat Pagmayaw fent els pescadors que posen menjar en una petita bassa de bambu per calmar un digkusanun enfollit.


El principal diwata es Bathala el creador del cel que després el misioners cristians el va adoptar com referent de Déu, A nivell de les fades la principal  es Maria Makiling la diwata tagalo que es la guardiana del volcà Makiling.



http://en.wikipedia.org/wiki/Diwata

http://en.wikipilipinas.org/index.php/Diwata

http://www.facebook.com/f



















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada