diumenge, 12 d’abril de 2015

PERSEU I ANDRÒMEDA (MEDUSA)

           http://ladyginevra.deviantart.com/art/Perseus-and-Andromeda-207102840


             Clash of the Titans (1981)


          http://redeve.deviantart.com/art/Perseus-vs-seamonster-110014013


            http://tuncha.deviantart.com/art/Perseus-x-Andromeda-The-Love-331716747


           http://brandonspilcher.deviantart.com/art/Perseus-and-Andromeda-s-Embrace-430692702


             Andròmeda         Perseu ensenyant el cap de la Medusa als seus contrincants: Sebastiano Ricci (1705-10)      Perseu i les Graies : Clash of the Titans (2010)


            Danae i Perseus

Perseo era el fill de Danae  i Zeus que va arribar a l`illa del rei Polidecles (Després que el pare de Danae (Acrisi) la fes llançes el mar ja que l`oracle d´Argos va dir que moriría a mans del seu net)

                                                  -Medusa-

Polidecles es va enamorar de Danae , i el rei creía que Perseu seria un estorb va fer creure que estaba enamorat de la princesa Hipodamia i va aceptar regals de tothom per la princesa , Perseu va dir que fins i tot li portaría el cap de la Medusa que era una de les tres gorgones i que podía transformar en pedra la perosn que el mires. El rei no va aceptar els regals de Perseu , però si va aceptar el suggeriment de Perseu de prtar el cap de la Medusa.

                                         
Perseu guiat per Atenea que li va donar un escut de bronze que servia per no veure directament la Medusa, Hermes li va donar unes sandàlies alades i Zeus una falç de d`adamantio i el casc d´Hades que feia invisible. Va anar a veure a les Graies que eran germanes de les Gorogones i després de robar-los  l`ull i la dent , aquestes lis va dir que Medusa vivía al jardi de les Hespèrides.

Perseu guiat per Atenea va arribar a les estançes de les Gorgones i sense mirar a la cara gràcies a l`escut va tallar el cap de la Medusa del que va nèixer el cap del cavall Pegàs i tres gegents, les germanes inmortals de Medusa no el van veure gràcies al casc.
Després va anar al regne d´Atlas on va demanar refugi , però aquestno li va donar perquè un Oracle li va dir que un fill de Zeus li robaría els fruits del jardí de les Hespèrides , Perseu li va ensenyar el cap de la Medusa i Atlas es va convertir en pedra.


                                                    .- Andrómeda-


Andròmeda era la filla dels reis d`Etiòpia , Cefeu i Cassiopea , aquesta va presumir que era més bella que les Nereides (Nimfes del mar) , en venjança Poseidon el déu del mar que va decidir invadir d`aigua la terra del reis i enviar el monstre marí Ceto perquè acabès amn els humans i bestiar.
El rei va saber gràcies a l`Oracle d´Amòn que l`única solución era lliurar al monstre la seva filla nomñes vestida amb joies i encadenada a una roca.

Perseu després de vencer a la Medusa , va arribar al regne de Ceto i va demanar la mà d´Andròmeda , va matar a al monstre mari (Cetus) amb la seva espasa o ensenyant el cap de la Medusa , però havia un problema que la reina Cassiopea havia promès a la seva filla al princep Agènor de nou va utilizar el cap de la Medusa per vencer al princep i al seu seguici.

Després Perseu es va vengar del rei Polidecles i ensenyant el cap de la Medusa , va matar a el rei i a la cort del rei , més tard s`en va anar a Làrisa  acompanyat de Danae i  Andròmeda on havia uns jocs , Perseu va participar amb el disc, en un llançament va matar al seu avi Acrisi que estava en l`estadi
A causa d`aquest fet Perseu no va poder gobernar Argos , el seu legitim regne, El seu oncle segon Megapentes cosi de Danae governava Tirint , aixì que van intercanviar el regne , Megapentes ; Argos i Perseu Tirint

La parella es va transladar a Tirint i van tenir un filla Gorgòfone i sis fill coneguts com els Perseides: Perses , Alceu, Mestor , Heleo, Electrón i Estènelo, que van governar Micenes.
Quan Abdromeda va morir , Atenea la va col.locar entre les constel.lacions del cel del nord entre la del seu marit i la seva mare . Es la constel.lacio Andròmeda que conté la galaxia Andròmeda
http://en.wikipedia.org/wiki/Perseus

http://ca.wikipedia.org/wiki/Perseu_(heroi_grec)

http://es.wikipedia.org/wiki/Perseo

http://fr.wikipedia.org/wiki/Persée


http://talesbeyondbelief.com/myth-stories/perseus.htm                                                                                             
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada