dijous, 5 de març de 2015

MAGHA PUJA

         Dhammakaya de Bangkok

Magha Puja ( Shanga Day) es una de les festes més importants del budiisme que commemoració el primer sermó al seus 1250 deixables. Buda va donar una important lliçó als monjos reunits aquell dia establint les regles de la ensenyança . La festivitat té el lloc el dia de lluna plena del tercer mes lunar.

Es celebra els quatre esdeveniments maravellosos van ocurrir segons consta en el Mahasamayasutta.

1- 1250 deixebles es van acostar a Buda a la nit sense haver estat cridats

2- Tots eran Arhantes (Il.luminats) i tots van ser ordenats oer el mateix Buda

3-  El Buda va donar als Arhanta els principis del Budisme anomenat "la ovadapatimohka" . Aquests principis són els següents: - Perque cessament de tot mal, fer el que es bó  per netejar la ment d´un

4- Va ser un dia de lluna plenaEls objectius esperituals d´aquesta jornada es no fer cap tipus de pecat , fe el bé i purificar la ment.
Aquest dia es festiu a Tailàndia, Laos, Cambodja, Myanmmar., en aquest país a Yangoon a la pagoda Schwedagon hi ha l`ofrena als 28 budes, a Tailàndia  a la tarda del Magha  -dia de lluna plena cada temple fa una ofrena amb espelmes anomenat Thian Wian ( Al voltant de la vela) .Els monjos i els membres de la comunitat donen tres voltes al ubosot Phra (passadiís dp ordenació) una vegada per les tres joies- El Buda- Dharma i Sangha.

http://en.wikipedia.org/wiki/Magha_Puja

http://sergijustrib.blogspot.com.es/2015/03/arqueologia-budista.html

http://sergimusic.blogspot.com.es/2015/03/musica-budista.html


http://www.youtube.com/watch?v=efgiZ_TYWS8   Dhammakaya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada