dijous, 22 de gener del 2015

THE EIGHT INMORTALS (BA XIAN)







               Temple dels vuit inmortals a Xian










Els vuit inmortals són legendaris Xian (Inmortals, transcendents, sants) de la mitología xinesa.
El poder de cada inmortal pot ser transferit a una eina motoritzada que pot otorgar la vida o destriur el mal. En conjunt aquestes viut eines es diuen els "Covert vuit inmortals" ,la majoria d`ells han nascut sota la dinastíes Tang ( 618-900) o Song.(960-1279)



Ells són venerats pels Taoistes i també és un element popular de la cultura xinesa, es diu que viuen en un grup de cinc illes al Mar de Bohai , que inclou les muntanyes Pinglai , en japonés Horai.

La tradició dels èssers humans que mostren s´ha tornat inmortal és una practica antiga que en l`art xinès com el taoisme va guanyar en popularitat , rapidament que va recollir tradició en els inmortals.


Les primes referències als inmortals va ser a la dinastía Han (206 bc-220) , la referencia als vuit inmortals  va ser a la dinastía Jin (1115-1234). L`art de les tombes del segle XII-XIII estaven representats es el mural de l`alegria eterna (Yongle Gong) a Ruicheng)



Es pot dir que els vuit inmortals representaven tots els estaments de la societat xinesa

El seu viatge ho feien en un vaixell ja que hi ha coses meravelloses que estaven al mar i no només a l`esfera celeste.



Els vuit inmoratls són:


- Can Guojin: Representa els  funcionaris i es mostra amub una tauleta d´admissió de jade , està conectat a la familia imperial Sung





- Han Xiangzi: Representa els musics , i dels pobres se´l  mostra amb una flauta.




- He Xiangu: Se´l representa amb una cistella de lotus o un préssec de la inmortalitat, l`única dona




-  Lan Caihe: Representa  la floristería La cantant passejant, se´l representa amb una cistella de flors, es un noi de setze anys , encara que a vegades se´l representa com un dona




-  Li Tieguai : Es l`emblema dels malalts, porta una crossa




.  Lü Downgbin: Es l`erudit i segurament el líder se´l mostra amb una espada mágica que va fer gestes i dissipa els mals esperits




-  Zhang Guolao. Es l`emblema dels vells , porta un tambor-bambu



-  Zongli Quan : Representa els militars , se´l mostra amb un ventall que té la capacitat mágica de reviure els morts i de transformar les pedres en or o plata.






http://en.wikipedia.org/wiki/Eight:Immortals

http://sacred-texts.com/cfu/mlc/mlc/13.htm




























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada