dissabte, 5 de juliol de 2014

NANSHE DEESSA SUMÈRIA DE L´AIGUA


                                              La deessa Nanshe

Nanshe era la deessa de la profecía, la fertalitat i la pesca , era filla d´Enki i Ninhursag , va mantener el domini sobre el golf persic. Durant l`època de Gudea molts himnes a Nanshe apareix en una posición elevada del panteó. Ella era la deessa venerada per la justicia social , ella nodreix als orfes i acosella a les viudes en el tema dels deutes i ajudava als refugiats per les guerres.

El primer dia de l`any havia un festival en el seu temple, la gent venia d´arreu en busca de la seva saviesa. Es va sentar en el tró amb altres déus i tenia el mateix rang que Utu el déu de la justicia tradicional . També era la deessa de la profècia i tenia la capacitat de donar missatges oraculars i determinar el futur a través dels somnis (Onorimància) .
Nanshe té dos grans símbols el peix com en el seu paper original de l`aigua i com la deessa de la pesca amb un pelicá.que es capaç d`esquinçar el seu pit per donar d´alimenatar a les seves cries representant el seu paper de protectora i cuidadora.http://en.wikipedia.org/wiki/Nanshe

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada