divendres, 20 de juny del 2014

LITHA FESTA CELTA DEL SOLSTICI D`ESTIU
















A l`hemisferi sud es l` hivern (Yule)

       A l`hemisferi sud es Yule  http://oshuna.deviantart.com/art/Sabbats-243826828







La Litha conegut com el solscitici d`estiu també anomantat la festa de Sant Joan .
Les tradicions i celebracions que coincideixen amb aquestes dates són originalmet pre-cristianes i han pretés ser cristianitzades , té molta importancia practicament a tot Europa des de el nord fins al sud i es pot relacionar amb la nit de Walpurgis .

Dins de la comunitat pagana es pot trobat el nom de Litha en els textos del fraile Beda que va dir el nom de Litha al mesos d`estiu . La celebració del solstici de l`estiu es celebra abans de Crist ja que el 21 de juny en l´ hemisferi nord es el dia més llarg de l`any.

En aquells temps la gent creía que lea plantes que creixeien o germinaven en aquest solstici tenia més poders curatius i sanadors de l´habitual raó per la qual solien recollir-les aquella nit.
S`encinien fogueres per protegir-se del espirts malignes els quals sopusadament vagaven lliurament quan el Sol es posava cap al Sud, en anys poteriors les bruixes remarcaven aqueat dia per la seva carga mágica. La Litha es celebrat pels neo-pagans com una de les viut festes celebrades pels Wiccans, sent la festa anterior Beltane i la posterior la festa del Déu Lugh , Lughnasadh o Lammas.




http://en.wikipedia.org/wiki/Litha

http://es.wikipedia.org/wiki/Litha

http://fr.wikipedia.org/wiki/Litha

http://de.wikipedia.org/wiki/Wicca-Jahreskreis

http://it.wikipedia.org/wiki/Litha

http://pt.wkipedia.org/wiki/Litha







































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada