diumenge, 15 de juny del 2014

LADA DEESSA ESLAVA DE L`AMOR I BELLESA

 

 
 
 
 

                                                   http://maay.deviantart.com/art/Lada-134183187









Lada es la deessa eslava de l`amor , bellesa i joventut com Freya, Isis o Afrodita. Lada es representa amb una noia amb llargs cabells daurats i una corona d`espigues al cap trenat que simbolitza la seva funciò de deïdat de la fertilitat. Un símbol del Sol una marca de poder que dóna vida a vegades en el sues pits. Com deessa de la fertilitat , Leda té els seus cicles vitals ella esta al regne del morts (Irij)  fins que arriba l`equinnoci de la primavera , al final de l`estiu Lada torna a Irij un mite semblant a Freya o Persphone o inclús a Isthar.

 El seu regnat comença el 21 de març però es primcipalment la deessa de l`estiu. Se le representa amb un cérvol , una formiga i un águila, mentres que les seves plantes són la guinda, el dent de lleo, un til.ler i una peònia. A més de Venús , Lada està conectada a la constel.laciño de Taure
Un mite diu que Leda està casada mab Svarog , altes que es la companya de Yarilo (Afrodita).

Hi ha un festa a Serbia el Krajlike en què un grup de deu noies el dia de Santa Trinitat es reuneixen , una vestida com un rei , una altre com una reina i un altre com el portacolor .
La reina està asseguda i les altres ballant al costat , el rei i el portacolor ballant pel seu compte , d`aquesta manera la reina va de casa en casa a la recerca de les nenes en edat de casar-se .
Saltant sobre el foc es una altra de les caracteristiques dels rituals realitzats en honor de Lada.
Aquesta costum existía a tot arreu d`Europa i era per asegurar la fertilitat , així com protegir les persones i el bestiar de les forces del mal.



http://www.starisloveni.com/English/Lada.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Leda_(goddess)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada