dimarts, 13 de maig del 2014

VISAKHA PUJA (VESAK DAY)

 







                                   Dhammakaya Temple 2012 (Thailand)



                             







Visakha Puja es la principal festa budista es celebra el naixement, la il-luminació (Nirvana)  , i la mort de Buda. (Panirvana)Aquest dia busites i seguidors es reuniexen abans de l`alba al temples , amb la hissada de la bandera budista i el cant d´himnes en lloança de la santa gemma triple : El Buda, el Dharma (Els seus ensanyaments) i la Sangha (Els seus deixebles) .

 Els devots poden portar simples ofrenes de flors , espelmes , pebetes i espelmes per posar als peus del seu mestre.Aquestes ofrenes simboliques són per recordar al seguidors que com les flors són boniques es marceixen al poc temps i les espelmes i les pebetes aviat creman també ho es la vida subjecta a la decadència i destrucció. També els ocells , insectes i anomals són alliberats amb el que es  com "Un acte simbólic d`alliberament" , alguns budistes devots porten un senzill vestit blanc.

Es compremeten els devots budistes a portar una vida noble segons l`enseyament del cinc preceptes
Alguns temples tenen una petita estàtua de Buda al devat d`un altar en un petit recipent d´aigua i decorat amb flors que permet als devots abocar aigua sobre l`estàtua , com un símbol de la purificació del mal Karma del practicant., els devots escolten xerrades i es recorda de viure en harmonia amb persones d´altres religions i de respectar les creencies d`altres persones com el Buda va ensenyar.


La festa del Visakha també significa fer un esforç especial per portar la felicitat als desafortunats com la gent gran , els discapicitats i els malalts. Els Budites distribuiexen regals entre les cases de benifeciència.La felicitat no es per un sinó concentrar-se en activitats utils, com per exemple decorar il.luminar temples , la pintura i la creacio exquisides de la vida de Buda per la seva difusió pública .
També els devots ofereixen refrescos i menjar vegetaría als seguidors  que visiten el temples per retre homenatge a Buda.





http://en.wikipedia.org/wiki/Vesak

http://ca.wikipedia.org/wiki/Vesak

http://es.wikipedia.org/wiki/Vesak

http://fr.wikipedia.org/wiki/Vesak

http://de.wikipedia.org/wiki/Vesakh

http://it.wikipedia.org/wiki/Vesak

http://pt.wikipedia.org/wiki/Vesak

http://nl.wikipedia.org/wiki/Vesak

http://pl.wikipedia.org/wiki/Vesak

http://sv.wikipedia.org/wiki/Vesak





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada