divendres, 14 de febrer del 2014

NIAMH I OISIN

 
 
 
 
 
 
 
                                             Niamh i Oisin




Avui en el dia de Sant Valentí també hi ha histories "romantiques" en la mitología com la deessa i princesa celta Niamh (Neeve) i Oisin (O-Sheen) . Niamh  era la filla del rei del mar (Fand) i de la deessa Mannanan mac Lir una de les reines del Tir na nóg. La deessa Niamh era de la bellesa i la lluminusitat anava amb una cavall blanc anomenat Embarr que un dia va coneixer en una caçera a Orsin i es van enamorar, ella volia anar a una illa del mar d`occident i pregunta a Fionn Mac Cumhail si el seu fill Orsin pot venir amb ella a Tir na nóg (Terra de la Joventut).

Allà van pasar un any però Orsin tenia enyorança , Niamh ho va comprendre i li va donar un cavall de fades per tornar , però li va avisar que no poses el peru a terra sinó no tornaria.
De tornada a Irlanda va descubrir una terra devestada i que els seus familiars estaven morts ja que un any a la Terra de la Joventut era 300 anys a Irlanda, un dia va veure que uns homes volian aixecar una pedra Orsin va inclinar-se per ajudar però va relliscar de la cadira i es va caure del cavall i es va tranformar a l`instant en un ancià cec .
Orsin va vagar per Irlanda durant anys fins que Sant Patrick el va portar a casa i convertir-lo al cristianisme , ell li va explicar la seva historia , Orsin mai mes tornaria a veure a Niamh.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada