dijous, 29 d’agost del 2013

THOTH DÉU DE L`ESCRIPTURA D´EGIPTE





                      Thot al vall de les reines











Thoth (Es el nom grec de Djehouti) es el déu lunar d´Hermòpolis representat com un ibis (Un bec en forma de lluna creixent)  o d` un babui. Es l`inventor dels calendari de 365 dies, de l`escripture i el llenguatge . Encarnació de l`intel.ligència i la paraula, coneix les fórmules màgiques a les quals no s´hi poden resistir als déus.Era el patró de les escribes . Era de fill o be de Ra o de Set .Era company d`Astennu qui a voltes era el mateix Thoth .Tenia una filla anomenada Seshat. Era conegut com un mediador raonable . Dòna suport a Horus front a Seth i va de fer mitjançer entre Tefnut i Ra. En el Duat , l`inframón ajudava a Osiris a jutjar a ànimes en la mort.
També convencé Hathor (En altres versions Tefnut) de retornar a Egipte d`on havia fugit després d e posar-se d`acord amb Ra (En altres versions :Shu).
Sovin es identificat amb l´Hermes gre, durant l`últim període de l`història d`Egipte el culte a Thoth va guanyar relleu i milers d`ibis foren enterrats i momificats en el seu honor.



http://ca.wikipedia.org/wiki/Thoth

http://es.wikipedia.org/wiki/Tot

http://fr.wikipedia.org/wiki/Thot

http://en.wikipedia.org/wiki/Thoth







 

1 comentari: