dijous, 1 d’agost del 2013

LUGNASADH / LAMMAS



                Lammasfest a Eastburne (Anglaterra)

                 








                                       El Déu Lug


 
 
 
         




El 1 d`agost era l`assemblea de Lug tenia un caràcter patriotic com festa que garantia la pau, en ella s´honrava a Lug i a la mare terra..El deu Lug no es el déu suprem sinó un déu multifuncional es panceltic està a tots els panteons , alguns estudiosos fan un equivalent al dèu nordic Leki.
Es Samildanach o el multiple artesa de la mitologia celta., es panceltic està a tota els panteos, alguns estudiosos fan un equivalent al deu nirdic Leki . Lugnasad significa " Record de Lug".

També té altres noms com Lammas o Lughnashs o en el galeic d`Escòcia es Lunasdal, o a Gal.lès Gwl Awst marca el començament de la recollida de la collita.la maduració de les primeres collites i va ser tradionalment una època de reunió amb amics i familiars i  fires , carreres de cavalls.Entre els irlandesos es feien casaments (Handfastings) que duravan un any de prova, amb l`opció de finalitzar a l`any o continuar.En la mitologia celta Lughnasadh va començar com na festa funeraria i jocs conmemorant a la seva mare adoptiva Tailtiu que va morir de esgotament abans de buidar les planes d´Irlanda d`agricultura. La primera ubicació de l`Áenach Tailteann va ser en la moderna Teltown.
En l`èopoca dels romans el 1 d`agost es va fer una celebració dedicat a Cesar August a Lió el lloc que tenia el nom de Lugdunum la ciutat del  déu Lug , també es celebra aquesta festa a Suïssa i al nord d´Itàlia o a Cedeira (Galicia)




http://es.wikipidea.org/wiki/Lug

http://es.wikipedia.org/wiki/Lugnasad

http://en.wikipedia.org/wiki/Lug

http://www.lammasfest.org                             














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada