dijous, 4 de juliol de 2013

SLEEPY HOLLOW/ RIP VAN WINKLE                     Katrina van Tessel                 El cavaller decapitat


                  Els protagonistes de Sleepy Hollow            "The Return of Rip van Winkle" , John Quidon, 1849, National Gallery Washington
                                                         Rip van Winkle


                                                      Washington Irving (1783-1859)
   

La Llegenda de Sleep Hollow és un conte de terror escrit per Washington Irving (1783-1859)
La història es basa en una llegenda alemanya popularitzat per la població danesa , segons la legenda es un cavaller decapitat , que era un mercenari alemany que va participar a la guerra de indepedència a favor dels britànics , una balo de canó perduda li va tallar el cap , i va pels camins per la nit per l`estat de New York buscant la batalla i el seu cap.
El conte narra l`història d`Ichabod Crane al poble d`origen holandes Tarry Town en una clotada anomenada Sleep Hollow ell és un mstre originari de Connecticut que competeix amb Abraham van Hunt per l`amor de Katrina van Tassel , el cavaller decapitat persegueix a Ichabod Crone i Abraham van Hunt al fí es casa amb Katrina , sent el sospitós de ser el cavaller decapitat Abraham van Hunt.
Al 1999 es va fer una pel.licula dirigida per Tum Burton i ptotagonaitzada per Jhonny Deep.
El segon conte de Washington Irving es Rip Van Winkle , el relat es quan abans de la guerra de la indepedència , un vigata d`origen holandès s`escapa de la seva dona que el renyava per anar-se´n al bosc . Després de diverses aventures s`asseu sota l`ombra d `un arbre i es queda adormit.
Es desperta 20 anys més tard i torna al seu poble , inmediatament es fica en poblemes quan lloa al rei George III sense saber que ja no era súbdit dels britànics.
Washington Irving el va escriure en una serie de contes The Sketch Book of Geoffrey Crayon, aquest relat de persones dormides durant molts anys ja és molt antic com  per exemple el relat cristia dels set dorments d´Efes.

http://ca.wikipedia.org/wiki/Sleepy_Hollow

http://es.wikipedia.org/wiki/Sleepy_Hollow

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Legend_of_Sleepy_Hollowhttp://ca.wikipedia.org/wiki/Rip_van_Winkle

http://es.wikipedia.org/wiki/Rip_van_Winkle

http://en.wikipedia.org/wiki/Rip_van_Winkle
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada