divendres, 21 de juny del 2013

STONEHENGE SUMMER


 
Solstici d´estiu 2012




                Solstici d´estiu 21 de Juny (Hemisferi Nord)


     
            Druides celebrant ek solstici d´estiu (21 de desembre) on ara es l`Hemisferi Sud
         








Stonehenge (Sud d´Anglaterra) està format per quatre cercles  concèntrics de pedra .El cercle exterior de 30 metres de diamatre està format per grans pedres rectamgulars de gres que originalment estaven rematades per lindes també de pedra quedant-ne avui en dia solament quatre en el seu lloc .

Dintre d`aquesta filera exterior es troba un altre cercle de blocs més petits de gres blavós.Aquesta tanca una ferrudura construïda amb pedres d`arenisca del mateix color i el seu interior trobem una llosa de grès micacia coneguda com l`altar .

Tot el conjunt està envoltat per un fossar cicular de 104 metres de diametre .Dintre d´aquest espai  s´alça un bancal en la qual apareixen 55 fosses conegudes com els forats d´Aubrey .El bancal i la fossa estan tallades per l`avinguda un passadís processional de 23 metres d´ample i 3 kilometres de longitud .Prop es troba la pedra del sacrifici .Al devant es troba la pedra taló.

Està compost d`un gran cercle de grans megàlitics (Cromlech) la construcció data entre el 2500-2000 abans de Crist . El cercle de sorra que envolta els megàlitis eatà considerada la part més antiga del monumnet i data del 3100 a.c .En el seu començament era un monument circular de caràcter ritual envoltat per un talús i una fossa de manera similar a molts altres situats en el sud d`Anglaterra.
Al 2200 abnas de Crist va ser quan va pendre el seu aspecte sctual per això van transportar 32 blocs de gres des de la muntanya de Preseli al sud-oest de Gal.les i la pedra d`altar va ser transportada d`una regió propera a Milford Haven.

La finalitat d´aquest monument s`ignora peró es creu que s´utilitzava com temple religiós , munument funerari o observatori astronómic que servia per predeir estacions.

En el solstici d`estiu el Sol surt just travessant l`eix de la construcció la qual cosa fa suposar que els constructors tenia coneixements d´astronomia .El mateix dia el Sol s`acosta travessant l`eix de Woodhenge on s´han trobat multitud d`ossos d`animals i objectes que evidencien que es celebraven grans festes probablement al fosquejar





http://ca.wikipedia.org/wiki/Stonehenge

http://es.wikipedia.org/wiki/Stonehenge                              

http://en.wikipedia.org/wiki/Stonehenge                      

http://fr.wikipedia.org/wiki/Stonehenge

http://de.wikipedia.org/wiki/Stonehenge

http://it.wikipedia.org/wiki/Stonehenge

http://pt.wikipedia.org/wiki/Stonehenge

http://nl.wikipedia.org/wiki/Stonehenge

http://pl.wikipedia.org/wiki/Stonehenge

http://sv.wikipedia.org/wiki/Stonehenge



http://www.efestivals.co.uk/festivals/stonehenge/2013













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada