dijous, 18 d’abril de 2013

MANITOU L` ESPIRIT DELS ALGONQUINS

                                           El Manitou bó i el Manitou dolent                Algonquins fent reinvidicacions en els seus drets a Ontario             Algonquin - Huron

          Akgonquins
Glitche Manitou significa gran espirit en els idiomes algonquins . El terme també va ser utilitzat per significar Déu per els missioners cristinas en traduir les escriptures i oracions als idiomes algonquins .Manotou es un terme que vol dir esperit ,  misteri, deidat .

En el més recent de la cultura Anishaabe (Pobles originaris) Gichi-Manidoo significa el gran esperit , el creador de totes les coses i el dador de la vida .

El terme Manitou es refereix al concepte d`un aspecte d`interconexió i equilibri de la naturalesa i vida. Aquest Maniotu es vist com una persona  tot te el seu manitou , animals , plantes , màquines.
El lloc de la llar de Manitou , era l`illa de Mackinac a Michigan on les persones perigrinen per fer rituals , aquest concepte de Manitou, es va extendre a les planures als Cheyenne i Sioux.
http://en.wikipedia.org/wiki/Manitou

http://www.afn.ca

http://www.design-house.ca/html/web/wb-op.html

http://www.algonquinsofpikwakanagan.com1 comentari:

 1. I have discovered It positively useful and it has aided me out loads. I am hoping to contribute & aid different users like its helped me. Great job.
  Perfume Day
  Kick Day
  Promise Day
  Teddy Day
  Rose Day
  Chocolate Day
  Propose Day
  holi images

  ResponElimina