dijous, 31 de gener de 2013

SHIVA DÉU DESTRUCTOR DE L`HINDUISME           Shiva amb la seva segona dona Parvati (Shakti-Durga-Khali) i el seu fill Ganesh
En el marc de l´hinduisme Shiva es un dels déus de la Tri-Murti la trinitat hiduista en el que representa el deu desructor juntament amb Brahmà (Déu Creador) i Visnu (Déu preservador)

El Shivaisme es el deu principal, se´l representa com un iogui omniscient que viu una vida ascètica a la muntanya Kailash  al Himalaia del Tibet, tambe se li representa amb la seva dona Parvati i els seus fills Ganesha Kartikeia.Shivà té moltes formes benevolents com altres de temer .També a vegades està representat amb una profunda meditació o com el Natarash (Ballarí còsmic).

En qualitat de destructor se la anomena Kala (negre) i se´l identifica amb el temps ,com representant de la reproducció el seu simbol es un monòlit de pedra o de marbre que es diu Lingam.

Té un tercer ull que està en mig de la front veien les tres divisions del temps passat, present i futur.
Una lluna en quart creixent situada en la front representa la divisió del temps en mesos , una serp
al voltant del seu coll la divisió en anys i un collaret de calaveres la successiva extinció i generació de les races de la humanitat. Shiva té donous avatars.

http://en.wikipedia.org/wiki/Shiva

http://ca.wikipedia.org/wiki/Shiva

http://es.wikipedia.org/wiki/Shiva

http://fr.wikipedia.org/wiki/Shiva

http://de.wikipedia.org/wiki/Shiva


http://pt.wikipedia.org/wiki/Shiva

http://it.wikipedia.org/wiki/Shiva

http://nl.wikipedia.org/wiki/Shiva

http://pl.wikipedia.org/wiki/Shiva

http://sv.wikipedia.org/wiki/Shiva
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada