diumenge, 6 de gener del 2013

ELS TRES REIS MAGS/ THE THREE KINGS











El dia 6 de gener es l`epifenia  es el dia del reis mags ,que segons el nou testament que va portar regals a Jesús guiats per una estrella .Aquests regals van ser or. encens, mirra, segons el Papa Benet XVI , no creu que van donar els regals a l`estable amb animals.
L`evangeli segons Sant Mateu (l`únic de la Biblia que parla) no especifiquen quants eren, només diu que eren mags (sacerdots zoroastronians) per bé que en alguns traduccions hi diu savis que venien d`orient (El Papa Benet XVI afirma que venien del sud d`Espanya) .Amb els segles aquests mags van passar a ser astròlegs i després van ser reis.
A partir del segle VIII a Occident van posar-los noms en llatí Caspar, Melchior, Balthasar, l`esglèsia catòlica celebra el 6 de gener , el dia abans els reis fan la cabalgata , els nens lis donan una carta amb els seus desitgos , i per últim els nens posen aigua pels camells i menjar pels reis i ells donant els regals.El rei Melcior es de pell clara i el més vell , el rei Gaspar te la pell clara i elk cavell castany, el rei Baltasar el el rei negre .




http://ca.wikipedia.org/wiki/Reis_Mags_d`Orient

http://es.wikipedia.org/wiki/Reyes_Magos

http://three-kings-day.123holiday.net


Vegeu TOT MÚSICA : http://sergimusic.blogspot.com  6 gener









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada