dijous, 1 de novembre de 2012

MORRIGAN DEESSA CELTA DE LA MORT

                                                     http://garylaibart.deviantart.com                                           Morrigan per Emily BaviletMorrigan la deessa celta de la mort
Morrigan també coneguda com Morrigu és la deessa celta de la mort i la destrucció .Se le representa tipicament amb armadura i armes.Morrigan està present a totes les guerres prenent la forma de corb.
El seu rol a la guerra és infondre força (i ira) en el soldats per combatre .El seu nom significa "Gran Reina" o "Reina Espectral".Morrigan també està escric com Carrie o Carrigan.
Morrigan és la deessa de la guerra i per tant de la mort.Però també representa la renovació; la mort que dòna llum a una nova vida , l`amor i el desig sexual.La vida i la mort estan molt lligades al mon celta.Morrigan es donzella, mare i vidua.

Morrigan formava una triada amb Badb i Macha , encara que algunes fonts se la descriu com una deessa triple incloent a Bodbh i Macha com altres representacions de Morrigan.
Morrigan pertany als Tuatha Dé Dannan, els èssers màgics que van habitar Irlanda abans que els irlandesos actuals.Un dels episodis més famosos va ser el seu amor o correspost amb l´heroi Cúchalainn, i el seu paper en la guerra de l`Ulster.

http://ca.wikipedia.org/wiki/Morrigan

http://es.wikipedia.org/wiki/Morrigan

http://fr.wikipedia.org/wiki/Morrigan

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Morrigan

http://de.wikipedia.org/wiki/Morrigan

http://it.wikipedia.org/wiki/Morrigan

http://pt.wikipedia.org/wiki/Morrigan

http://nl.wikipedia.org/wiki/Morrigan

http://pl.wikipedia.org/wiki/Morrigan
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada