dijous, 8 de novembre del 2012

GEA-GAIA/ TALLUS DEESSA DE LA TERRA





                                                             Rosario Dawson













Gaia era la deessa o la personificació de la Terra, en l`antiga religió grega , sent una de les deesses promordials .Gaia era la mare de tots els déus celestials, els Titans, i els gegants han nascut de la seva unió amb Urà (El Cel).mentres que els déus del mar, van néixer de la seva unió amb el Ponto (El mar).

Gaia segons algunes fonts passar a ser la deïtat original després de l`oracle de Delfos.En gaia art clàssis es representa de dues maneres , una en la pintura d`Atuells d`Atenes es va mostrar com una matrona només la meitat va pujar a la Terra sovint en l`acte de lliurar a el nado Erictoni a Atenea.

En la segona en les representacions de mosaics  apareix com una dona reclinada sobre la terra, envoltada per molts  Carpi els déus infantils de la Terra.A Roma el seu equivalent era Tellus.





http://ca.wikipedia.org/wiki/Gea

http://es.wikipedia.org/wiki/Gea

http://en.wikipedia.org/wiki/Gaia_(mytologhy)


1 comentari:

  1. Bon dia Sergi, el meu nom és Manel Jovani.

    He creat fa pocs dies un blog, anomenat El somni de la Deessa Terra, on parlo exclusivament d'aquesta figura. He afegit aquesta pagina en la meva llista de blogs, ja que moltes de les figures de les que parles en altres entrades del teu blog també m'interessen i crec que poden interessar als lectors del meu blog.


    Si vols en parlem i felicitats pel teu blog!!

    Manel Jovani

    ResponElimina